
 
Når den danske
jordbærsæson er skudt i gang, skal de skønne bær ikke kun bruges til dessert.
Prøv denne dejlige salat. 
Arbejdstid: 15 min
Ikke fryse-egnet 2 personer. Er du alene så halver portionen. 
 
#
1 fennikel 
1 bdt rucolasalat 
150 g jordbær 
frisk basilikum
eller mynte 
 
Dressing: 
1 spsk balsamico 
1 spsk rørsukker 
1 spsk olie 
salt og peber 
*
 
Skær fennikelknolden
i papirtynde skiver og læg dem i isvand 15 min. til de er sprøde. 
Dryp dem godt af. 
 
Skyl og slyng
salaten. 
Skyl jordbærrene,
nip dem og skær dem i kvarter eller skiver. 
Anret salat,
fennikel og bær på 2 tallerkener eller i en smuk skål. 
 
Pisk dressingen
sammen og dryp den over salaten. 
Pynt evt. med lidt
frisk basilikum eller mynte og server som forret eller tilbehør. 
 
TIPS: Husk også at
bruge de friske jordbær på morgen maden, som pålæg på rugbrød og som et lille
lækkeri. 
 

 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin