
 
Vi serverer små
portionslagkager til dessert - hvem siger, at man kun skal nyde lagkage til sin
fødselsdag ... 
Arbejdstid: ca. 1
time Bage/kogetid: ca. 20 min. Trækketid: evt. et par timer. ca. 8 stk. 
 
#
3 lagkagebunde 
100 g
hindbærsyltetøj 
 
Vaniljecreme: 
½ stang vanilje
25 g sukker 
2½ dl sødmælk 
2 æggeblommer 
15 g majsstivelse 
½ dl piskefløde 
50 g mørk chokolade 
 
Kakaoglasur: 
125 g flormelis 
1½ spsk kakao 
ca. 2 spsk kogende
vand 
 
Pynt: 
evt. flødeskum 
*
 
1. Udstik
lagkagebundene i cirkler med en diameter på ca. 8 cm. 
 
2. Creme: Flæk
vaniljestangen, skrab kornene ud og mos dem sammen med sukkeret. 
Læg den tomme
vaniljestang i en gryde med vanilje/sukker, mælk, æggeblommer og majsstivelse. 
Pisk det sammen og
kog cremen under omrøring i ca. 4 min. 
Tilsæt evt. hakket
chokolade og lad det smelte, så det bliver en chokoladecreme. 
Si cremen over i en
skål og lad den køle af. 
 
3. Rør den kolde
creme sammen med fløde og saml kagerne: 
Smør en bund med
hindbærsyltetøj, læg en bund på og så et lag creme og en bund øverst. 
 
4. Glasur: Sigt
flormelis og kakao sammen og rør det til glasur med kogende vand. 
Pynt de øverste
bunde med glasur og evt. flødeskum. 
 
TIPS: Du kan
selvfølgelig også lægge lagkagen sammen med fyldet som en stor kage. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin