Dansk svinemørbrad
med et thailandsk twist. Thailandsk: อร่อยมาก - ลองด้วยตัวคุณเอง
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min. Koge-/stegetid: 15 min.
#
300 g afpudset
svinemørbrad
250 g cherrytomater
1 bundt forårsløg
1 spsk olie
50 g saltede peanuts
Sauce:
1 dåse kokosmælk (4
dl)
2-5 tsk rød
karrypasta (se TIPS)
2 spsk crunchy
jordnøddesmør
1 spsk rørsukker
2-3 spsk citron- eller
limesaft
1 spsk fishsauce (se
TIPS)
Tilbehør: 150 g
jasmin ris
*
Skær mørbraden i 1
cm tykke skiver.
Vask cherry
tomaterne, og skær dem i halve.
Rens forårsløgene,
og snit dem fint.
Kog risene efter
pakkens anvisning.
Varm kokosmælken op
til kogepunktet i en tykbundet gryde, og tilsæt karrypasta, jordnøddesmør og
rørsukker under omrøring.
Smag til med citron-
eller limesaft og fishsauce.
Brun hurtigt kødet
på en varm pande med olie.
Læg kød og tomater i
saucen, og varm det igennem under omrøring.
Drys med forårsløg
og peanuts, og server med kogte ris.
TIPS: Rød karrypasta
er en thailandsk karryblanding, der er fremstillet med rød chili. Der kan være
forskel på styrken, så du må prøve dig frem med mængden.
Fishsauce er lavet
af saltede ansjoser. Den bruges i de fleste thairetter i stedet for salt,
Erstat evt med sojasauce.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin