Sprødstegte nudler garnerede med salami, tomatskiver og
mozzarellaost er et originalt tilbehør til en øl eller et glas vin. Festligt •
Erstat salamien med røget kalkunbryst, så sparer du på fedtet og øger
proteinet.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 25 min. 16 portioner
# Råvarer til Nudelkager sprøde:
200 g nudler eller spaghetti
salt
1 æg
2 spsk kaffefløde
4 spsk smør eller margarine
3 tomater
2 mozzarellaoste a 125 g
½ bundt basilikum
200 g salami
salt og friskkværnet sort peber
*
Fremgangsmåde:
1 Del nudlerne i mindre stykker og kog dem i letsaltet vand
efter pakkens anvisning, spul dem i iskoldt vand og lad dem dryppe af i en
sigte.
Pisk æg og fløde sammen og bland det med nudlerne.
2 Smelt fedtstoffet på en teflonpande.
Form 16 runde kager med en spiseske og steg dem gyldne.
Steg dem på begge sider og læg dem på et fad.
3 Skyl tomaterne, fjern stilkfæstet og skær dem i skiver.
Skær mozzarellaen i 16 skiver (brug evt. en æggedeler).
Skyl basilikummen og ryst den tør. Nip bladene af
4 Læg tomat- og salamiskiver på nudelpletterne, krydr med
friskkværnet peber.
Læg derefter mozzarellaskiverne på.
Drys med salt og peber.
Garner med basilikumblade og server.
Tips & råd
Sæt nudeldejen portionsvis på stegepanden og tryk den ud med
en spiseske, så evt. luftbobler forsvinder. Steg dem gyldne på begge sider.
Tag kagerne op og læg dem en kort stund på køkkenrulle, så
det meste af fedtet suges op.
Variation:
Bland mager cremefraiche med friske fint strimlede
krydderurter og smag til med presset hvidløg. Læg agurkeskiver på
nudelpletterne og fordel urtecremefraichen henover.
Nudelkagerne smager dejligt til røget laks.
PR. PORTION: Energi: Kcal 173 = kJ 722
Kulhydrat 9 g Protein 7 g Fedt 12 g (62%) Fibre <1 g