Her er en skøn pasta
med pesto tilsat masser af friske gulerødder. Brug de krydderurter, du har ved
hånden eller bedst kan lide. I en snæver vending kan du bruge en færdigkøbt
pesto.
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 3 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
500 g gulerødder
en stor håndfuld
bredbladet persille
en lille håndfuld
frisk basilikum
lidt timian,
rosmarin, estragon
50 g valnødder
1 fed hvidløg
3 spsk olie
250 g frisk pasta
salt og peber
Tilbehør: evt. brød
*
Skræl gulerødderne
og skær dem i tynde bånd med en kartoffelskræller.
Læg dem i koldt
vand.
Skyl krydderurterne
grundigt og hak dem fint sammen med valnødder og hvidløg det gøres nemt i en
lille hurtighakker.
Tilsæt olie og evt
lidt vand og smag til med salt og peber.
Kog pastaen efter
pakkens anvisning og lad gulerodsbåndene koge med de sidste 30 sekunder. Hæld
det hele i et dørslag og derefter tilbage i den varme gryde.
Vend
krydderurtepestoen i og server straks evt. med brød til.
TIPS: Brug gerne
andre nye grønsager som fx grønne asparges eller blomkål. Kog dem med i
pastavandet eller i en gryde for sig, så du kan koge dem akkurat tilpas møre,
men stadig med bid.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin