Logo

Tortellini

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tortellini

Tortellini serveret i bouillon

 

Tortellini er en ringformet pasta, der kan have forskellige typer fyldstoffer, såsom kød og parmesanost.
Denne type pasta stammer fra den italienske region Emilia-Romagna, hvor den serveres i bouillon med ost eller med en ragû eller lignende sauce (især i Bologna og Modena).
De fleste Bologna restauranter samt "La Confraternita del Tortellino" er enige om, at den ægte tortellini kun serveres med hjemmelavet bouillon. Tortellini med ost accepteres i Bologna, men det kritiseres af nogle. Selvom tortellini med ragû findes i regionen, anses dette for det meste af Bologne for ikke at være autentisk.

Tortelloni er en vigtig variant af tortellini, som normalt er fyldt med ricotta og grønne grønsager som spinat. Der er også sorter, hvor grønsagerne er erstattet med Karl Johan svamp eller valnødder. Tortelloni serveres normalt med ragû eller smeltet smør og salvie.
I Danmark finder du sædvanligvis frisk tortellini i køledisken, men frosne og endda tørrede tortellini kan forekomme.

Mytologi: Tortelliniens oprindelse er sagnomspunden
Ifølge en legende skal retten have været skabt i Castelfranco Emilia. Da Lucrezia Borgia var på en rejse, gik hun ind i en lille by. Værten blev betaget af hendes skønhed og kunne ikke lade være med at kigge ind i hendes værelse gennem nøglehullet, men han kunne kun se hendes navle. Synet inspirerede ham til at skabe tortellina den aften.
For andre symboliserer formen af tortellini gudinden for kærlighed, Venus.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 790 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her