
 
Pasta al Bianco er en meget enkel og hurtig pasta ret uden sauce.
Pastaen vendes blot med olie, hvidløg, parmesan og krydderurter. 
Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 10-15 min. 4 personer
 
#
1-2 fed hvidløg 
1 bundt persille 
50 g parmesanost 
400 g tynd spaghetti (fx nr. 11, eller frisk fettuccine
eller tagliolini) 
5 spsk olie 
½ tsk chiliflager 
evt. 1 økologisk citron 
*
 
PIL hvidløgsfeddene, og hak dem fint. 
Skyl, tør og hak persillen. 
Riv parmesanosten. 
 
KOG pastaen i en stor gryde letsaltet vand i det antal
minutter, der er angivet på emballagen. 
 
LUN olie og hvidløg i en gryde. 
Vend den afdryppede pasta i gryden, og tilsæt persille og
halvdelen af parmesanosten. 
Smag til med chili og evt. 1 tsk citronskal og 1 spsk,
citronsaft. 
 
ANRET pastaen i dybe tallerkener, drys med resten af
parmesanosten, og server straks! 
 
TIPS: Følg altid kogetiden på emballagen, og smag selv på
pastaen på det tidspunkt. 
Kog altid pastaen i rigeligt letsaltet kogende vand; beregn
4 liter vand og 2½ spsk salt til 400 g pasta. Sørg for at vandet hele tiden er
på kogepunktet, ellers kan pastaen let blive lidt fnugget i overfladen. 
 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin