I Italien er pasta en forret, der lægger "bunden'; så
man kun skal have lidt kød og grønsager til hovedret. Den hjemmelavede pesto er
det vigtigste i "Trenette al pesto'; og den er nem at tilberede.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 10 min.
#
400 g båndspaghetti
Pesto:
1 bundt frisk basilikum
1¼ dl olivenolie
2 spsk pinjekerner
3 fed hvidløg
salt og peber
1 stykke parmesan eller pecorino
*
Kom basilikumblade, olie, pinjekerner, pillede hvidløgsfed
og et nip salt i en blender.
Blend det til en ensartet masse, og rør 2-3 spsk reven ost
i.
Kog pastaen al dente efter pakkens anvisning.
Dryp den af i et dørslag, og hæld den i et varmt
serveringsfad.
Vend pestosaucen i den varme pasta, og server straks med
friskkværnet sort peber og ekstra revet ost til.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin