Vi har vendt
rucolasalat i retten, men du kan også bruge frisk spinat, grønne ærter,
fintsnittede sukkerærter, ærteskud eller vilde urter.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min. Koge-/stegetid: 10 min.
#
300 g afpudset
svinemørbrad
salt og peber
1 bundt rucola
1-2 fed hvidløg
½ økologisk citron
250 g frisk pasta
15 g smør
2 spsk olie
¼ tsk røde
chiliflager
Tilbehør: parmesanost
*
Skær mørbraden i 1
cm tykke skiver, og krydr dem med salt og peber.
Skyl rucolasalaten,
og slyng den tør.
Pil hvidløgsfeddene,
og hak dem fint.
Vask citronen, riv skallen
i tynde strimler, og pres saften.
Sæt en gryde vand
over at koge til pastaen, og tilsæt 2 tsk groft salt pr. liter.
Brun hurtigt
mørbradstykkerne i lidt smør i en varm, dyb pande.
Tag kødet op, og
hæld olie på panden.
Sauter hvidløg, citronskal
og chiliflager i 1-2 min.
Tilsæt kødet, og tag
panden af varmen.
Kog pastaen al dente
efter pakkens anvisning.
Dryp af, men gem 1 dl
af kogevandet.
Vend pastaen sammen
med kødet, og varm igennem.
Tilsæt lidt pastavand
og vend rucolasalaten i.
Smag til med
citronsaft, salt og peber, og anret i varme dybe tallerkener.
Server straks med
parmesanost til.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin