
Prøv en rigtig sommerlig pastaret, der kan stå klar på
bordet på et kvarter. 
4 personer. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: ca. 10 min. 
#
200 g skalotteløg 
3 fed hvidløg 
50 g rucola 
1 bundt persille 
500 g spaghetti 
1-2 spsk olie 
1-3 citroner (øko) 
10 g smør 
80 g høvlet parmesan 
salt og friskkværnet peber 
*
Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. 
Skyl rucola og persille, og slyng dem tørre. Hak persillen. 
 
Kog spaghetti i gryde med kogende letsaltet vand i 8-10 min.
Se anvisning på pakken.
 
Steg skalotteløg og hvidløg i lidt olie på en varm pande i
ca. 1 min. 
Tilsæt 1 dl vand fra den kogte pasta, smør og fintrevet
citronskal, og smag til med citronsaft. 
Dryp pastaen godt af i en sigte, og vend den i citronsaucen.
Tilsæt rucola og persille, og smag til med salt og
friskkværnet peber. 
Server straks med høvlet parmesanost og fx en god
tomatsalat. 
 
Tips: Du kan vælge at tilsætte 100 g fint snittet bacon
eller skinke, når du steger løgene på panden, hvis du ønsker en mere fyldig
pastaret.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin