
Spinat, fetaost og oliven forvandler denne italienske
klassiker til en græsk favorit. Oregano og mynte giver ekstra kolorit på smagen
• Denne ret indeholder gode kulhydrater. • Anvend fetaost
med lavt fedtindhold. 
Forberedelse 25 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Lasagne græsk
250 g hakket oksekød 
9 lasagneplader 
2 spsk olie 
300 g frossen, hakket spinat 
1 løg 
salt og peber 
250 g ricottaost 
½ dl smuldret fetaost 
10 sorte oliven i skiver 
3 spsk hakket, frisk mynte 
1 dåse (400 g) passerede tomater 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Sæt ovnen på 200 °C. 
Smør et ovnfast fad med 1 spsk olie og stil til side. 
Optø spinaten og lad den dryppe af. 
Pil løget og hak det fint. 
Kog lasagnepladerne efter pakkens anvisninger. 
 
2 Opvarm 1 spsk olie på en pande. 
Tilsæt kød og løg og brun i 5 min. under omrøring. 
Smag til med salt og peber. 
Hæld blandingen ud på et stykke køk- kenrulle. 
 
3 Bland spinat, ricottaost, fetaost, oliven og 2 spsk mynte,
i en skål. 
Hæld 1 dl passerede tomater i bunden af det smurte fad. 
Drys med salt og peber. 
Læg 3 lasagneplader på. 
 
4 Bred et tyndt lag spinatblanding over pladerne. 
Læg et lag kød ovenpå spinatblandingen og top med ½ dl
passerede tomater. 
Salt og peber.
Lav flere lag, til alt er brugt. 
5 Dæk med folie og tilbered i ovnen ca. 30 min. 
Drys resten af mynten over og server. 
 
Tips & råd
 

Hakket lammekød er et godt alternativ til hakket oksekød,
det forstærker desuden det græske præg. I Grækenland bruges der ofte hakket
lam. 
 

I dag findes der forkogte lasagneplader. Når du bruger dem,
forkorter du tilberedningstiden. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 544 = kJ 2284 
Kulhydrat 37 g Protein 27 g Fedt 32 g (53%) Fibre 3 g