Logo

Aubergine gryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Aubergine gryde

 

Denne gryde, med smag af solmodne tomater og stegte auberginer, vil alle komme til at elske - ikke mindst børnene! • Både aubergine og tomat er kaloriefattige. Tomat indeholder desuden en hel del vitaminer og mineraler.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Auberginegryde

2 auberginer

2 fed hvidløg

1 bundt persille

6 spsk olie

1 stor dåse (800 g) hele tomater

½-1 tsk salt

¼ tsk sort peber

1 nip sukker

1 tsk friskpresset citronsaft

evt. vand eller grønsagsbouillon

 

* Fremgangsmåde:

1 Skyl og tør auberginerne. Skær enderne af.

Skær auberginerne i tern.

Pil hvidløgene og hak dem fint.

Nip persillebladene af og hak dem fint.

 

2 Del aubergineternene i tre bunker og steg hver af dem i 2 spsk olie på en pande.

Tag dem op og lad dem dryppe af i en si.

 

3 Læg de stegte tern tilbage på panden.

Tilsæt hakket hvidløg, tomater med saft og persille.

 

4 Smag til med salt, peber, sukker og citronsaft.

Læg låg på og lad det simre ved svag varme i 10 min.

 

5 Rør rundt nu og da.

Tilsæt evt. lidt vand eller grønsags- bouillon.

Server sammen med lune, sprøde baguetter.

Retten smager også godt som tilbehør til frikadeller, eller til svine- eller lammekoteletter.

 

Tips & råd

 

Aubergine findes i mange faconer, størrelser og farver. Hvis det er muligt skulle du blande forskellige sorter. Det bliver en farvestrålende og spændende grønsagsret.

 

Auberginefrugter er også gode at tilberede for sig selv. Udelad da tomaterne og tilsæt i stedet 2½ dl tør hvidvin, eller grønsagsbouillon, eller -fond sammen med lidt citronsaft. Auberginesmagen fremhæves på en pikant måde ved hjælp af lidt syrlighed.

 

VARIATION

Hvis du kan lide stærk mad, kan du tilsætte en finthakket chilifrugt sammen med hvidløget. Vask hænder straks efter at du har arbejdet med chili.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 271 = kJ 1138

Kulhydrat 12 g Protein 4 g Fedt 23 g (76%) Fibre 8 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 537 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• TzatzikiVores opskrift er nem og giver et fantastisk smagfuldt tilbehør ❤ Vi hjælper dig med at...
• Chokoladesouffle i stegesoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Toscansk tværreb med bagt polentaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Aubergine gratineretHer serveres aubergine, eller ægplante, på en lidt anderledes måde: spækket med fetaost og...
• Knasende æblekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!