Logo

Grønsagsgryde sursød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønsagsgryde sursød

 

Asiatisk og europæisk på samme tid - hvilken herlig blanding. Karryduftende grønsager med cremet ost.

• Brug friske bønnespirer i stedet for konserverede. Smagen er finere og konsistensen meget mere sprød.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Grønsagsgryde sursød

2 røde peberfrugter

1 stort salatløg eller kepaløg

2 fed hvidløg

100 g friske soyabønnespirer

300 g majskorn fra dåse eller frosne

2 spsk jordnøddeolie

1 spsk smør eller margarine

1 tsk karry

300 g frosne små ærter

5 dl hønsebouillon eller f ond

2 spsk citronsaft

¼ tsk sukker

salt og en stor knivspids cayennepeber

100 g reven ost, fx gratineringsost eller mozzarella

 

* Fremgangsmåde:

1 Skyl, tør og udkern peberfrugterne.

Skær dem i tynde strimler.

Pil løg og hvidløg.

Halver løget og skær det i tynde skiver.

Hak hvidløget. Skyl bønnespirerne.

Hvis du bruger majs fra dåse, skal den skylles og dryppe af i en si.

 

2 Opvarm jornøddeolie og fedtstof i en teflongryde.

Svits karryen hastigt. Sænk varmen.

Tilsæt løg og hvidløg.

Steg ved svag varme, til løgene er blanke. Skru op igen.

Tilsæt ærter, majs og peberfrugt.

Steg under stadig omrøring, ca. 3 min.

Kom til slut bønnespirerne i og rør rundt.

 

3 Kom bouillon, citronsaft, sukker, salt og cayennepeber i.

Lad det hele komme i kog under omrøring.

Lad det simre under låg ca. 2 min.

Tag gryden fra varmen, drys osten over og lad den smelte ned i retten, 3-4 min.

Ris passer fint til denne ret. Pikant sauce eller chutney er dejligt tilbehør.

 

Tips & råd

 

Grønsagsgryde sursød

Skær løg uden tårer: Det er den æteriske olies svovlholdige aromastoffer, som svider i øjnene. Skyl hænder, kniv og skærebræt med koldt vand. Aromastofferne holder sig da i den tynde hinde af vand, som dannes på redskaberne.

 

Karry smager ikke af særlig meget, før den er tilberedt. For at få den rette aroma frem skal karry altid svitses i lidt fedtstof, før den blandes i en ret.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 343 = kJ 1440

Kulhydrat 28 g Protein 15 g Fedt 19 g (50%) Fibre 8 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.524 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her