Logo

Hummus og rå grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hummus og rå grønsager

 

Klassikeren fra det mellemøstlige køkken er både nærende, mættende og velsmagende. Prøv den som herlig snack med grønsagsstænger eller nyd den som smørepålæg.

ca. 6 personer. Udblødning: 10 timer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 1 time

 

#

200 g tørre kikærter

1-2 fed knust hvidløg

½ spsk tamari eller sojasauce

1 spsk tahin (sesam pasta)

saften af 1-2 citroner

3 spsk finthakket persille

3 spsk finthakket skalotteløg

¼ tsk cayennepeber

salt og peber

evt. lidt vand eller olie

*

 

Udblød kikærterne i vand 10-12 timer.

Kog dem i frisk vand i 1 time.

 

Blend kikærterne, og bland med de øvrige ingredienser.

Smag til med salt og peber.

Hvis hummussen er for tør, tilsættes lidt kogevand eller olie.

 

TIPS: Du kan bruge 2 dåser kogte kikærter og springe udblødning og kogning over.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 75 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Selleri-jordskokkepande med grønkål og æbler -en god opskrift fra madABCEn masse dejlige vintergrønsager er kastet på panden her. Lækker som garniture til kød,...
• Salat af grillede grønsager med mozzarellaostSalat af grillede grønsager smager så godt, at du skal lave rigeligt, for den forsvinder...
• MinestroneDenne version af den klassiske italienske grønsagssuppe er både sund og nem at lave
• Æbler med mandelcreme - Marie'sEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os