
#
Porrefad
8 middelstore porrer 
salt 
4 spsk reven Danbo-ost 
3 spsk smør eller margarine 
4 spsk rasp 
½ usprøjtet citron, reven skal af 
*
Skær det meste af porretoppene væk (gem dem til næste dag) og halver porrerne. 
Kog dem akkurat møre i letsaltet vand og lad dem dryppe godt af. 
Læg porrerne side om side i et fad med kant og drys osten over. 
Smelt fedtstoffet og rør rasp og citronskal i. 
Lad det snurre et øjeblik og hæld det over porrerne. 
Server dem straks. 
Tips: læg æbleskiver over porrene før osten.

#
Tyttebærris 
2 dl langkornede ris 
½ spsk sukker 
2 spsk portvin 
2 dl syltede tyttebær
2,5 dl piskefløde 
*
Drys risen i 3 dl kogende vand, tilsat sukker. 
Lad det koge i 12 minutter, sluk og lad risen stå under låg i endnu 12 minutter. 
Rør den igennem med portvin og tyttebær og lad den blive kold. 
Vend den stiftpiskede fløde i og fordel desserten i portionsskåle. 
Pynt eventuelt med lidt ekstra syltede tyttebær.