
 
Server den lækre dip
som tilbehør, mellemmåltid eller forret. 
Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 45 min. Ikke fryse-egnet (Til 2 personer. Er du alene så halver
portionen.) 
 
#
1 aubergine (300 g) 
1 fed hvidløg 
1-2 spsk olie 
1 spsk citronsaft 
persille (hakket) 
salt og peber 
 
Tilbehør: fx
gulerødder, peberfrugt, bladselleri, ristet brød 
*
 
Tænd ovnen på 225 °C.
Vask auberginen og
prik den med en gaffel. 
Læg den i en lille
bradepande foret med bagepapir og bag den helt mør (35-45 min.). 
 
Tag auberginen ud af
ovnen og lad den køle lidt af. 
Halver den på langs
og skrab frugtkødet ud af skallerne med en ske. 
Blend det i en
foodprocessor sammen med hvidløg. 
Smag til med olie,
citronsaft, salt og peber. 
 
Server dippen med
persilledrys og rå grønsager og/eller ristet brød. 
Eller brug dippen
som "sauce" til et stykke stegt kød eller fisk. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin