Logo

Skagenfisk à la Bouillabaisse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fisk og skaldyr fra dagens auktion serveret i kraftig fiskesuppe med Gruyere og croutons for 4 personer

Fiskefond:
1 kg fiskeben - gerne fra fladfisk
1 gulerod
1 knoldselleri
2 spsk tørret koriander
5 timiankviste
10 soltørrede tomater
3 løg
1 helt hvidløg
1 spsk hvide peberkorn
½ citron
 
Fiskefond: Skyl fiskebenene godt og læg dem i en stor gryde.
Skræl og rens urterne, skær dem i mindre stykker og læg dem i gryden sammen med krydderierne.
Dæk med vand og bring i kog, lad simre i 10 minutter.
Tag gryden af komfuret og lad fonden trække i gryden i 20 minutter.
Si fonden gennem en fintmasket si.
 
Bouillabaisse:
1 l fiskefond
4 dl piskefløde
1 stk rød chili
4 fed hvidløg
50 g reven ingefær
2 kviste citrongræs
½ citron
1 ½ spsk paprika
½ tsk safran
Salt, peber
8 hele jomfruhummere
8 krabbekløer
60 g laksefilet
60 g torskefilet
60 g helleflynder
60 g havtaskehale
300 g blåmuslinger
1 gulerod
½ knoldselleri
½ pastinak
½ persillerod
3 kvistekoriander

Tilbehør:
100 g reven Gruyere
8 skiver daggammelt brød
 
Bouillabaisse: Kog fond og fløde op i en gryde.
Tilsæt chili, hvidløg, ingefær, citrongræs, citron, paprika og safran og lad det koge godt igennem ca. ½ time.
Smag suppen til med salt og peber.
Si suppen over i en anden gryde.
Skær fisken i mundrette stykker.
Skyl og rens muslingerne meget grundigt.
Skær urterne i små fine brunoise (tern).
Kog suppen op igen og tilsæt jomfruhummer og krabbekløer.
Lad koge i 6 minutter.
Tilsæt fisk, muslinger, urter og korian­der og lad simre, til muslingerne åbner sig.
 
Anretning: Bag de tynde skiver brød sprøde i ovnen.
Anret suppen i dybe tallerkener og læg brødskiven på toppen.
Server den revne Guyere a part.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (15 stemmer)
Siden er blevet set 3.033 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her