
Nyd forårets sprøde grønsager og smagfulde friske
krydderurter. Det er sundt for både krop og sjæl. Her får du en god opskrift fyldt
med sprøde ...
4 personer
 
# Ingredienser til Sursøde grønsager: 
½ blomkål 
200 g grønne bønner 
250 g nye gulerødder
1 rødløg 
½ dl sukker 
1 dl æbleeddike 
1 tsk groft salt 
½ tsk chiliflager
hel koriander og
fennikelfrø 
*
Sådan laves Sursøde
grønsager:
Del blomkålen i
buketter. 
Nip bønnerne og skær
dem evt. i snitter. 
Rens gulerødderne og
skær dem i mundrette stykker. 
 
Blancher
grønsagerne, hver slags for sig, sprøde og møre i letsaltet vand. 
Læg dem i iskoldt
vand og dryp af. 
Læg grønsagerne
lagvis i en skål eller stort sylteglas. 
 
Pil rødløgene og
skær dem i tynde både. 
Kog en lage af
sukker, eddike og 2 dl vand. 
Tilsæt rødløg og krydderier
efter smag.
Hæld lagen over
grønsagerne og lad dem trække min. 1 time og gerne 1-2 dage. 
 
----------- ooo OÔO ooo -----------