Trykkoger: 5+5 min. - alm. gryde: 20+15 min. 
# Ingredienser
100 g bacon, i små tern 
25 g smør/margarine 
3 løg, hakket 
1 fed hvidløg, presset 
2 gulerødder, groftrevne 
1 persillerod, groftrevet 
¼ selleri, groftrevet 
8-10 kartofler, i små tern 
4 tomater, flåede, i kvarte eller 1 ds  flåede tomater 
2 l suppe (vand + terning) 
2 tsk salt 
½ tsk timian 
¼ merian 
¼ tsk basilikum 
50 g nudler eller ¾ dl løse ris 
250 g bønner, overskårne 
evt. revet parmesanost 
* Tilberedning
Svits bacon i gryden. 
Tilsæt smør eller margarine. 
Svits de 2 slags løg heri med de groftrevne gulerødder, persillerod og selleri. 
Tilsæt resten af grønsagerne, suppe, salt og krydderier. 
Trykkog 5 minutter - afkøl hurtigt. 
Tilsæt nudler eller ris og frosne overskårne bønner. 
Trykkog yderligere 5 minutter - afkøl hurtigt. 
Server evt. suppen med revet parmesanost.