Logo

Æbleskiver

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Æbleskiver

 

Til dansk julehygge hører der æbleskiver. Prøv også at fylde dem med æbler: Læg et lille stykke æble eller en teskefuld æblemos i hver æbleskive, inden du vender dem første gang.

Arbejdstid: 20 min Hævetid: 20 min. Bagetid: 15 min. Fryseegnet. ca. 14 stk.


#

10 g gær

1 dl mælk

1 æg str. L

80 g hvedemel

1-2 spsk sukker

2 tsk fintrevet økologisk citronskal (eller 1 tsk citronsaft)

1 knsp salt

1 knsp kardemomme

smør til stegning

 

Tilbehør:

syltetøj eller flormelis

*

 

Rør gæren ud i lun mælk, og tilsæt æggeblommen.

Rør mel, sukker, citronskal, salt og kardemomme i dejen, og lad den hvile i 20 min.

 

Pisk æggehviden stiv, og vend den i dejen.

Bag dejen i en varm æbleskivepande med lidt smør i hvert hul, og server med syltetøj og/eller flormelis.

 

TIPS: Vend æbleskiverne med en strikkepind, så snart der et bagt en hinde, og dejen endnu er flydende indeni. På den måde bliver æbleskiverne runde. Vend dem derefter flere gange, så de bliver gyldne og sprøde.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.432 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rugbrød med nødder og kernerBag dit eget rugbrød til frokosten, Brødet her er ren luksus med hele nødder og masser af...
• VaniljehjerterSmåkager hører julen til. Vi har pyntet de sprøde vaniljekager med små glansbilleder
• Rugbrød med nødder og kernerBag dit eget rugbrød til frokosten, Brødet her er ren luksus med hele nødder og masser af...
• Vanilje-buddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!