1 kg hvedemel
70 g gær
½ tsk sukker
½ l mælk
125 g sukker
vaniljekorn fra 1 stang vanilje
lidt stødt muskat
lidt stødt nellike
400 g smør
100 g mandler
400 g rosiner
200 g korender
150 g sukat
100 g pomerans
500 g marcipanmasse
Smeltet smør til at pensle kagen med efter bagning
flormelis
*
TilberedningSigt melet, lav en fordybning og kom smuldret gær, sammen med ½ tsk sukker og
lidt af mælken i og lav en lille fordej i midten.
Dejen skal hæve lidt.
Bland hvedemel i fordejen, og lidt efter lidt sukker, vaniljekorn, muskat, nellike,
afkølet smeltet smør samt hakkede mandler.
Ælt dejen til den er glat og skinnende.
Til sidst blandes rosiner, korender, finthakket pomerans og sukat i.
Kom et klæde over dejen, og lad den hæve ca. 30 minutter.
Herefter æltes dejen igen og efterhæver 45 min.
Rul herefter dejen ud på et bord og fyld den med marcipan.
Derefter foldes den sammen på midten.
Fold dejen sammen igen, på samme måde, klem kanterne lidt sammen.
Kagen kommes på en bageplade beklædt med bagepapir og
bages i en forvarmet ovn ved 180 °C i ca. 50-60 min.
Mens kagen endnu er varm, smøres smeltet smør over kagen, der drysses med flormelis.