
Den legendariske ostekage med den nemme sprøde kiksebund og
kirsebær i gelé kan den dag i dag gøre mange bløde i knæene. (6-8 pers) 
 
#
75 g smør
150 g fuldkorns hvedekiks
4 blade husblas
200 g flødeost
2 æg
ca. 2 dl cremefraiche
1 tsk vanilje
1 spsk citronsaft
1 tsk revet citronskal
50 g florsukker
Pynt: 
1 glas syltede kirsebær
2½ dl kirsebærsaft
4 blade husblas. 
*
 
Smelt smørret. 
Smuldr kiksene deri og bland det sammen. 
Hæld massen i en springform (20 cm i diameter). 
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min. 
Rør flødeost sammen med æggeblommer, cremefraiche, vanilje,
citronsaft og -skal.
Træk husblassen op af udblødningsvandet og smelt den i en
lille skål i vandbad. 
Afkøl den lidt og hæld den i ostemassen. 
Pisk hviderne stive. 
Bland forsigtigt florsukker i og vend dem i ostemassen. 
 
Hæld det over kiksene i springformen, og stil den koldt til
næste dag. 
Hæld saften fra kirsebærrene og fortynd den med vand, til
der er 2½ dl. 
Bland de udblødte, smeltede husblas i saften. 
Pynt kagen med kirsebær. 
Hæld geleen hen over, når den begynder at stivne. 
 
Tips: Abrikoser fra dåse kan anvendes i stedet for kirsebær.