Logo

Flødeostekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flødeostekage


Den legendariske ostekage med den nemme sprøde kiksebund og kirsebær i gelé kan den dag i dag gøre mange bløde i knæene. (6-8 pers)

 

#

75 g smør

150 g fuldkorns hvedekiks

4 blade husblas

200 g flødeost

2 æg

ca. 2 dl cremefraiche

1 tsk vanilje

1 spsk citronsaft

1 tsk revet citronskal

50 g florsukker

Pynt:

1 glas syltede kirsebær

2½ dl kirsebærsaft

4 blade husblas.

*

 

Smelt smørret.

Smuldr kiksene deri og bland det sammen.

Hæld massen i en springform (20 cm i diameter).

Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min.

Rør flødeost sammen med æggeblommer, cremefraiche, vanilje, citronsaft og -skal.

Træk husblassen op af udblødningsvandet og smelt den i en lille skål i vandbad.

Afkøl den lidt og hæld den i ostemassen.

Pisk hviderne stive.

Bland forsigtigt florsukker i og vend dem i ostemassen.

 

Hæld det over kiksene i springformen, og stil den koldt til næste dag.

Hæld saften fra kirsebærrene og fortynd den med vand, til der er 2½ dl.

Bland de udblødte, smeltede husblas i saften.

Pynt kagen med kirsebær.

Hæld geleen hen over, når den begynder at stivne.

 

Tips: Abrikoser fra dåse kan anvendes i stedet for kirsebær.

 


 

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.214 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her