Logo

Brunsviger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Brunsviger


Der findes to slags brunsviger: fynsk brunsviger, og ikke-fynsk brunsviger. Opskriften på svampet og snasket brunsviger kommer fra det fynske. Vil du have snaskede fingre og søde kager er det her - det er bare den bedste....

 

# Ingredienser til brunsviger:
Dej:
500 g hvedemel
100 g smør (eller margarine)
50 g sukker
50 g gær
2 æg
2 dl mælk
1 tsk salt

Fyld:
400 g smør eller margarine, blødt
400 g brun farin
1 brev kagecreme (pulver) eller 4 spsk sirup
½ kop vand

*

 

Dej: Smelt smørret, tilsæt mælken og det lunes.

Gæren opløses i sukker og salt, tilsæt den lune mælk, derefter æg og til sidst mel
Æltes godt igennem.

Hæver til dobbelt størrelse, ca 20 min. Rør fyldet imens.

Fyld: Det hele røres sammen.
Dejen trykkes ud i en bradepande, gerne med lidt fordybninger og fyldet smøres på.

Lad brunsvigeren hæve til dobbelt størrelse, ca 20 min.

Bages ved 240 °C i ca. 10 min. eller 15 min ved 180 °C traditionel ovn

 


 

 


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 918 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grønne giflerDisse lækre gifler med spinat ag rasmarin er perfekte til supper og salater. De kan også...
• MarcipankringleI december har de fleste marcipan, nødder og tørrede frugter på lager, og det er velegnet...
• Majsmuffins med majskernerBag nogle fyldige madmuffins og nyd dem som tilbehør til salater og varm mad - eller som...
• Hybentrifli 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os