Logo

Brødkage fra Lyø

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Brødkage fra Lyø

# Ingredienser
daggammelt franskbrød
125 g smør
6 æg
2 spsk sukker
1 knsp kanel
2½ dl piskefløde
75 g rosiner
smør til stegning
Tilbehør: Sukker

* Tilberedning 
Franskbrødet rives, til der bliver ½ liter.
Det røres til en dej med smeltet smør, æggeblommer, sukker, kanel, pi­skefløde og rosiner. 5 æggehvider piskes stive og vendes i dejen.
Rigeligt smør smeltes på en pande og dejen kommes på.
Kagen steges i ca. 40 min. for svag varme, hvorefter den vendes ved hjælp af et grydelåg.
Kagen steges færdig, i alt ca. 1 time.
Den færdige kage skal være 6-8 cm tyk og porøs.
Den må ikke klaske sammen.
Brødkagen spises lun med et ordentligt lag sukker. 

Billede venligst indsendt af guppy



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 3.943 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
79925-05-2013 09:31:19 Jane Deleuran
Der skal ikke kanel i brø'kage. Den kaldes iøvrigt også barselskage og indgik sammen med stegte dueunger i det traktement konerne medbragte til barselskonen.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her