Disse sprøde lækkerbiskner er fyldte med vaniljecreme og
garnerede med bær. De ser avancerede ud, men de er meget lette at lave. Til
kaffen.
• Friske jordbær indeholder mere C-vitamin end appelsiner.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 12-15 min. 6 stk.
# Råvarer til Butterdejskager med creme
4 plader frossen butterdej
1 æg
1 spsk vand
FYLD:
200 g let Philadelphia friskost
1-2 spsk sukker
1 tsk friskpresset citronsaft
1 dl yoghurt naturel + 1 tsk vanilje
1 dl piskefløde
300 g jordbær
1 spsk flormelis
3 spsk chokoladesauce
citronmelisse til garnering
*
Fremgangsmåde:
1 Optø butterdejspladerne.
Sæt ovnen på 200 °C.
Halver tre af pladerne og skær den fjerde i 24 lige store
strimler.
2 Pisk ægget sammen med 1 spsk vand.
Pensl dejkvadraterne med ægget og læg strimlerne på som kant
på hvert kvadrat.
3 Skyl en bageplade med koldt vand og læg butterdejspladerne
på.
Stik huller i bunden af pladerne med en gaffel.
Stil pladen i ovnen og bag i 12-15 min.
Lad dem blive kolde på en rist.
4 Bland friskosten med sukker, citron, yoghurt og vanilje.
Pisk fløden til skum og vend det i osteblandingen.
Skyl og nip jordbærrene.
Læg seks jordbær til side til garnering og kør de andre bær
sammen med flormelis i foodprocessoren til en puré.
5 Fyld butterdejskagerne med vaniljecremen.
Dryp chokoladesaucen på og træk et mønster med en gaffel.
Anret kagerne på tallerkener sammen med jordbærpureen og
garner med jordbær og citronmelisse.
Tips & råd
Pensl dejkanterne med æg.
"Lim" dejstrimlerne på, så de danner en kant rundt
om.
Tryk til så kanterne sætter sig rigtig godt fast.
Du kan fylde kagerne med en almindelig kagecreme.
Cremen skal være ret fast, for ellers fly- der den ud.
PR. PORTION: Energi: Kcal 424 = kJ 1780
Kulhydrat 34 g Protein 9 g Fedt 28 g (59%) Fibre 2 g