Cheesecake er som oftest et hit som dessert eller ved kagebordet. Denne version er med lime og passionsfrugt. Den har altså en god kombination af sødt og synligt, som giver en fantastisk smag.
# Ingredienser
250 g søde kiks
125 g smeltet smør
Fyld:
500 g flødeost
90 g sukker
3 tsk revet limeskal
2 spsk frisk limesaft
2 letpiskede æg
1¼ dl kød af passionsfrugt
Pynt:
1 spsk sukker
3 tsk Maizena
1¼ dl kød af passionsfrugt ( ca. 8 friske )
* Tilberedning
Smør en 20 cm springform og kom bagepapir i bunden.
Forvarm ovnen til 160°.
Knus kiksene i foodprocessor og bland smørret i.
Trykkes ned i bunden og op ad kanterne i formen.
Afkøl 30 min.
Pisk flødeost, sukker, limeskal og -saft cremet med elpisker.
Pisk æg og frugtkød i ad nogle gange.
Hæld blandingen i formen og bag i 45-50 min. Lad den afkøle helt.
Til pynt blandes sukker, Maizena og 2 spsk vand i en lille gryde ved
svag varme.
Rør det jævnt, tilsæt endnu 2 spsk vand og frugtkødet og rør indtil blandingen kommer i kog og bliver tyk.
Kom den varme blanding over den kolde cheesecake, fordel jævnt og lad kagen køle af.
Sæt den i køleskabet natten over.