Verdens bedste - Det siger ikke så lidt, men er ikke desto
mindre rigtigt. De er forrygende, himmelske – om det så er i godt selskab til
kaffe, i sofaen med varm te eller en helt almindelige dag med varm kakao.
# Ingredienser
120 g sukker
140 g farin (eller muscovadosukker)
140 g smør, stuetempereret
1 æg (L)
240 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
1 tsk salt
½ tsk vaniljeessens eller vaniljesukker
150-200 g valgfri chokolade, grofthakket
* Fremgangsmåde:
Pisk sukker, farin, vaniljesukker og smør sammen til en
ensartet masse. Det tager ca. 5 minutter.
Tilsæt æg og pisk igen.
Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden
skål.
Tilsæt melblandingen lidt af gangen, mens der piskes ved lav
hastighed.
Pas på med ikke at overpiske her, dejen skal blot samles.
Vend chokolade i dejen og bland det godt i.
Kom dejen på køl min. 1 time - gerne til dagen efter. Dejen
kan holde sig 3 dage i køleskabet.
Del dejen i 70 g stykker og rul dem til kugler.
Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir - det skal være
god afstand mellem dem.
På en almindelig bageplade kan der være 8 stk.
Bag cookies midt i ovnen ved 175 °C i 16 minutter (over- og
undervarme, ikke varmluft)
(15 min=let bløde, 16 min=almindelig, 17 min=sprøde)
Tag cookies ud og kom dem med bagepapir over på en bagerist.
Afkøl 15 minutter.
Tag cookies af bagepapiret og lad dem afkøle helt på
bageristen.
De er bedst samme dag, men kan holde sig op til 5 dage i en
lufttæt beholder.
Tips: Chokolade kan udskiftes med tørrede bær eller
nødder.