Her er en dejlig kage, der både kan bruges som dessert og
til kaffebordet. Lav gerne kagen dagen før, så den kan sætte sig.
1 kage til 10-12 personer. Arbejdstid: 45 min. Hviletid:
mindst 5 timer
#
1 pakke fuldkornskiks
200 g blødt smør
400 g flødeost med ananas
300 g mascarpone
1 stang vanilje
100 g flormelis
1 lime
5 blade husblas
2½ dl piskefløde
Topping:
4 blade husblas
1 dåse ananas (ca. 550 g med 350 g frugt)
100 g friske blåbær eller hindbær
*
Knus kiksene: Kom dem i en frysepose, og rul eller tryk dem med
en kagerulle.
Bland de knuste kiks med blødt smør, og hæld blandingen i
bunden af en springform (22-24 cm i diameter), og tryk det godt sammen.
Sæt formen i køleskab.
Rør flødeost, mascarpone og kornene af vaniljestangen sammen
med flormelis og limesaft.
Læg husblasbladene enkeltvist i blød i koldt vand i 5 min.
Knug vandet ud, og smelt husblassen i en skål over vandbad.
Pisk fløden til blødt skum.
Rør den smeltede husblas i en stråle i osteblandingen, og
vend straks letpisket flødeskum i.
Hæld cremen i springformen, og sæt kagen i køleskabet i 4 timer,
til den er stivnet.
Topping: Læg husblasbladene enkeltvist i blød i koldt vand i
5 min.
Lad lagen fra dåsen med ananas løbe fra i en gryde.
Kog lagen i ca. 5 min.
Si den, tilsæt udblødte husblasblade, og lad dem smelte.
Lad lagen køle lidt af.
Skær evt. ananasskiverne i halve, og læg dem på kagen, sammen
med bær.
Hæld lagen over kagen, og sæt kagen i køleskab i mindst 1
time.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin