Forkæl dine gæster og dig selv med denne friske chokoladekage
med appelsin-syltede
frugter. Den er meget lækker. Find opskriften her...
Husk at lægge frugterne i appelsinsaft dagen før.
Arbejdstid: 30 min. Trækketid: 10-12 timer. Bagetid: 40 min. Fryseegnet
uden tilbehør. 1 kage eller 10-12 stykker.
#
150 g mørk chokolade
125 g smør + lidt til formen
1 usprøjtet appelsin (fintrevet skal)
5 æg
200 g sukker
1 dl mælk
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Tilbehør:
250 g svesker og rosiner
1 usprøjtet appelsin (fintrevet skal)
2 dl friskpresset appelsinsaft
evt. flødeskum
*
Lad svesker og rosiner trække i appelsinsaft og appelsinskal natten
over.
Tænd ovnen på 175 °C.
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad og tilsæt appelsinskal.
Pisk æg og sukker skummende og tilsæt mælken.
Sigt mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen.
Vend chokoladen i dejen og hæld den i en smurt springform.
Bag kagen midt i ovnen i ca. 40 min.
Server svesker og rosiner og evt. flødeskum til kagen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin