Denne
St. Remy chokoladekageopskrift med kaffe er en gammeldags klassisk amerikansk
dessert, der aldrig vil skuffe. Enkelt og simpelthen bedst.
#
Ingredienser
250
g mørk chokolade (60% kakaoindhold)
250
g sukker
250
g usaltet smør
1
spsk hvedemel
4
æg
1
lille kop stærk kaffe
*
Tilberedning
Start
med at gøre klar til at arbejde i vandbad, ganske som når man fx smelter
chokolade.
Find
en ikke for lille skål, der passer ned i kanten på en kasserolle uden at røre
bunden.
Kom
lidt vand i bunden af kasserollen og sæt vandbadet over.
Kom
kaffe og sukker i skålen og rør rundt, til sukkeret er opløst.
Tilsæt
så chokoladen brækket i mindre stykker.
Når
den er smeltet, fortsætter du med smørret lidt efter lidt, mens du rører i
blandingen.
Når
det hele er smeltet, tages skålen op af vandbadet, stilles på en karklud, så
den står fast, og får tid til at køle lidt af.
Så
sigtes melet ned i blandingen og de 4 hele æg røres i ét efter ét.
Læg
bagepapir i en rund form og smør det.
Derefter
fyldes chokoladeblandingen i formen, glattes jævnt ud og sættes igen over i
vandbad på komfuret.
Det
sker bedst ved at anbringe formen i en pande med høj kant og vand i bunden.
Sådan
skal den nu stå stille og roligt i 40 minutter på komfuret.
Fyld
efter med vand, hvis det koger væk!
Derefter
flyttes panden med vandbad og form ind i ovnen, hvor den bager færdig ved 180 °C
i de følgende 20 minutter.
Det
hjælper ikke at bruge strikkepind - man må bedømme bagningens fremskriden ved
at se og føle på chokoladekagens overside.
Servér
den med koldt flødeskum, hvis du kan nå det, inden omgivelserne allerede har
spist den!
St-Rémy-de-Provence