Denne delikate kage tager det kun 15 min. at bage. Den skal
skæres i meget tynde snitter, for den er særdeles fyldig. Chokoladeguf • Server
med letmælks- yoghurt naturel. Den syrlige smag kompletterer den søde kage på
bedste vis.
Forberedelse 15 min. + afkøling. Tilberedning 15 min. 20
stk.
# Råvarer til Chokoladekage for utålmodige:
125 g smør
500 g mørk blokchokolade
6 æg
smør til formen
flormelis til garnering
*
Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 200 °C.
Beklæd bunden af en 20 cm form med alufolie.
Smør kanterne med smør.
2 Smelt smørret og chokoladen sammen i vandbad ved svag
varme på komfuret eller på middel effekt i mikroovn i 5 min.
3 Pisk æggene med mixeren i vandbad, se under Tips &
råd, ved jævn varme i ca. 5 min.
4 Vend forsigtigt æggemassen i chokolademassen med et
piskeris eller en metalske (træskeer får æggemassen til at falde sammen).
5 Hæld massen i formen og bag i ovnen i 15 min.
Kagen skal stadig være lidt flydende i midten.
Afkøl i mindst 2 timer og skær derefter i meget tynde
skiver.
Pudr med flormelis ved serveringen.
Server med frugtpuré eller friske bær.
Tips & råd
Lav et enkelt vandbad ved at placere en varmesikker skål
ovenpå en gryde med kogende vand. Dette hjælper æggemassen til at blive
tykkere.
En nem måde til at beklæde bunden af formen er at anvende en
springform.
Beklæd bunden med folie og spænd dernæst kanten på.
Variation: Tilsæt 2-3 spsk frugtpuré. Det gør kagen mindre
fast og forhøjer smagen.
PR. STK.: Energi: Kcal 224 = l<J 940
Kulhydrat 16 g Protein 4 g Fedt 16 g (64%) Fibre O g