Denne chokolademoussekage er min søns foretrukne fødselsdagskage. Denne 2-i-1-opskrift omfatter både dejen og glasuren til disse lette og meget fugtige kager. Udelukkende for chokoholikere!
12 stk. cupcakes:
#
4 spsk hvedemel med top
2 ½ tsk bagepulver
300 g mørk chokolade
250 g smør ved stuetemperatur
6 pasteuriserede æg, delt i blommer og hvider
1 stor knivspids salt til æggehviderne
200 g sukker
revet chokolade og chokoladekrymmel til pynt
*
A.Varm ovnen op til 180°C.
Bland mel og bagepulver, og stil det til side.
B. Smelt chokolade og smør i en skål over en gryde med simrende vand eller i mikroovn.
Det må ikke koge - begge dele skal kun netop være smeltet.
Rør godt, og stil det til side.
C.. Pisk æggeblommerne lyse og skummende med sukkeret.
Pisk den smeltede chokoladeblanding i, til dejen er homogen.
Pisk æggehviderne med salt, til de er stive, og vend dem forsigtigt i chokolademoussen.
Del blandingen i to, og sæt den ene halvdel i køleskabet; den skal bruges som glasur.
Pisk varsomt melet i den anden halvdel. til det er helt absorberet.
D. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i 15-20 minutter, men ikke for længe.
Kagerne skal lige netop være bagt og stadig klæge i midten.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Smør resten af chokolademoussen på de kolde kager, og pynt med revet chokolade og chokoladekrymmel.
Tips: Det er en god ide at lave en dobbelt portion - der er aldrig for mange.