Logo

Citronkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Citronkage

 

Kagen har en fin syrlig smag af både citronskal, citronsaft og kærnemælk.

1 kage. ca. 16 stykker. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 1 time

 

#

4 æg

100 g sukker

250 g smør

100 g mørk sirup

1 økologisk citron

1 dl kærnemælk

375 g hvedemel

Glasur:

½ økologisk citron

150 g flormelis

*

 

Pisk æg og sukker til en tyk creme.

Smelt smør og sirup sammen.

Tag det af varmen, og tilsæt fintrevet citronskal, citronsaft og kærnemælk.

Sigt melet, og vend det i æggemassen.

Rør derefter gradvist den lune smørblanding i.

Hæld dejen i en smurt randform eller springform, og sæt den midt i ovnen ved 175 °C i 45-55

min.

 

Tjek med et træspid om kagen er gennembagt, og sæt kagen til afkøling i formen i mindst 15 min. Vend så kagen ud på et fad.

 

Riv skallen af den halve citron.

Sigt flormelissen, og rør den til glasur med ca. 1½ spsk citronsaft.

Pynt kagen med glasuren, og drys med citronskallerne.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.777 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her