Er du også tosset med citrus i desserter – det syrlige og
det søde i en perfekt aromatisk forening. Så bliver denne citrontærte en af dine
favoritter. Det cremede lemon curd-fyld har en vidunderlig smag af citron og
honning, og sammen med den sprøde bund og skylette marengstopping er dette en
sand drøm af en tærte.
8-10 personer. Arbejdstid: 45-60 min. Samlet tid: 1 time 40
min.
# Ingredienser
Tærtebund:
150 g fuldkornsrismel
150 g mandelmel
1 tsk vaniljepulver
1 nip salt
75 g smør
1 spsk honning, fast eller flydende
1 æggehvide
Lemon-curd-fyld:
3 citroner skal og saft af
4 spsk honning
2 æg
2 æggeblommer
50 g smør
Marengs:
1 dl honning
2 æggehvider
*
Tænd ovnen på 150 °C.
Bland fuldkornsrismel og mandelmel, vaniljepulver og salt i
en skål.
Tilsæt smørret i små tern, og smuldr dejen, indtil det
ligner havregryn.
Pisk honningen ud i æggehviden, og tilsæt det til melet.
Begynd at ælte dejen sammen, indtil du får en blød tærtedej.
Rul dejen ud i ½ cm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir,
og flyt den over i en tærteform.
Brug fx en aflang form på 11x35 cm, eller en
klassisk rund tærteform på 24 cm i diameter.
Tryk dejen på plads og op ad kanterne af formen (du vil måske
have en smule dej til overs)
Prik huller i bunden af tærten med en gaffel, og forbag den
så i 15 minutter, indtil overfladen er fast. Imens kan du lave fyldet.
Kom citronskal og -saft, honning, æg og æggeblommer i en
kasserolle.
Pisk det godt sammen med et piskeris.
Opvarm derefter langsomt kasserollen, imens du pisker
konstant.
Massen vil blive tyk som yoghurt.
Tag kasserollen af varmen, når massen når kogepunktet, og
smag til med honning, så den er tilpas sød.
Tilsæt smør i mindre tern, og rør rundt, indtil det er smeltet.
Hæld derefter fyldet i den forbagte tærtebund, og stil
tærten tilbage i ovnen i yderligere 15 minutter, indtil kanterne er gyldne.
Tag derefter bunden ud af ovnen
Skru nu ovnen op på 200 °C, og tænd gerne for
grillfunktionen
For at lave marengsen skal du komme honningen i en lille
kasserolle.
Lad det smelte og koge op, indtil det når en temperatur på 120
°C.
Imens kan du piske æggehviderne stive.
Hæld den smeltede honning i de stive æggehvider i en tynd
stråle, imens du pisker konstant.
Pisk, indtil du får en luftig marengsmasse, der kan formes
som lange pigge.
Fordel marengsen som pigge over tærten med en sprøjtepose,
og sæt den i ovnen i cirka 5 minutter, eller indtil overfladen på marengsen er
gyldenbrun
Stil kagen i køleskabet, og lad den køle af indtil servering