Logo

Citrontærter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Citrontærter

 

Slut en god middag af med en frisk dessert af hjemmebagte kager serveret med en færdigkøbt citroncreme og lidt flødeskum.

Arbejdstid: 30 min. Hviletid: 1 time Bagetid: ca. 15 min. 8-10 stk.

 

#

Mørdej:

175 g hvedemel

125 g smør

1 spsk sukker

1 lille æg

 

Fyld:

100 g lemoncurd (se Tips)

1 dl piskefløde

citronmelisse

*

 

Smuldr mel, smør og sukker sammen, evt. i en foodprocessor.

Saml med æg og læg dejen i køleskab i 1 time.

 

Rul dejen ud og udstik 8-10 runde kager.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem svagt lysebrune ved 175 °C i ca. 15 min.

Afkøl på en bagerist.

 

Fordel lemoncurd på kagerne lige før servering.

Pynt med flødeskum og citronmelisse.

 

TIPS: Lemoncurd er en engelsk citroncreme, der købes på glas. Du finder den i supermarkedets afdeling for marmelade og lignende.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 466 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kokos-lime-tærte med pistacie og figenMest af alt minder denne tærte om en cheesecake, selvom ingredienslisten er fri for ost og...
• Flødeostekage med hindbær og kokos- en dejlig dessertkage. En gæstedessert, det er svært at gå galt i byen med
• Italiensk dessertkage med mandler - her er italienske engle og syngerTil en god middag hører også en lækker italiensk dessert. Italienerne kan andet end at...
• Jordbær- og passionsfrugtkage i glasEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!