Titlen som Danmarks bedste romkugle-magere har givet en sand
eksplosion af kunder hos Nørre Aaby Bageri. Det lille fynske bageri vandt
prisen for Danmarks bedste romkugler på madmessen Foodexpo i Herning den
20. marts 2018, og siden da har de solgt flere hundrede romkugler i timen.
# Ingredienser
Romkugler:
600 g wienerbrød
300 g mazarinbund
100 g kakaopulver
Ganache:
125 g ægte mørk chokolade
125 g fløde
0.5 dl Malibu rom
100 g Nutella eller anden nougatcreme
rom essens
Crispearls Salted Caramel
*
Tilberedning
Romkugler: Wienerbrød, mazarinbund og kakaopulver røres
sammen med en spartel på røremaskine, og sættes herefter på køl til det har en
fast konsistens - evt. natten over.
Ganache: Rør den mørke chokolade op med kogende fløde, og
køl det ned natten over.
Tilsæt ganache, rom, Nutella og rom essens (efter smag) og
rør det godt sammen med romkuglerne på en røremaskine med spartel.
Sprøjt det herefter ud på bagepapir eller plastik i små
toppe på ca. 50 gram, og sæt dem på frost til de mærkes faste.
Rul dem runde i ægte mørk chokolade, som er tempereret over
vandbad.
Pynt til sidst med chokolade krymmel og Crispearls Salted
Caramel.