
 
Rosenbrød
er en vaskeægte dansk bagerkage. Det søde brød er pyntet med et tykt lag glasur
smagt til med rosenvand. 
1
brød/12 skiver. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: ca. 25 min.
Fryseegnet uden glasur 
#
Dej:
325
g hvedemel (evt. økologisk kagemel fra Skærtoft Mølle) 
1 tsk
stødt kardemomme 
150
g smør 
25
g sukker 
1 æg
1 dl
mælk 
25 g
gær 
½ tsk
økologisk citronskal 
 
Glasur:
200
g flormelis 
evt.
1-2 spsk rosenvand 
ca.
1 spsk vand 
 
Pynt:
rosenblade
(kronblade fra usprøjtede haveroser eller hybenroser) 
*
 
Bland
mel med kardemomme, og smuldr det med små stykker koldt smør, evt. i en
foodprocessor. 
Tilsæt
sukker. 
Pisk
æg og mælk sammen, og smuldr gæren heri. 
Tilsæt
fintrevet citronskal. 
Bland
det sammen med melblandingen, og ælt dejen godt. 
Lad
den hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time. 
 
Rul
dejen ud til et rektangel på 30x12 cm på et meldrysset bord. 
Læg
dejen på en bageplade med bagepapir. 
Lad
kagen efterhæve tildækket i ca. 30 min. 
Bag
kagen ved 200 °C i ca. 25 min., til den er gennembagt. 
Afkøl
kagen lidt. 
 
Rør
en glasur af flormelis og evt. rosenvand og vand, til cremet konsistens. 
Smør
glasuren i et jævnt lag på hele kagens overflade. 
Skær
den ud til ca. 12 aflange rosenbrød. 
Drys
med friske rosenblade. 
 
TIPS:
Lav selv rosenvand: Hak 1 dl usprøjtede rosenblade brug evt. en foodprocessor. 
Hæld
dem i et sylteglas, og overhæld dem med 2 dl kogende vand. 
Læg
et låg over, og lad blandingen trække natten over. 
Si
væsken, og den er klar til brug. 
 
TIPS:
Rosenvand er en fortyndet opløsning af rosenolie i vand. Det bruges ofte i
konditorvarer i det indiske og tyrkiske køkken og kan købes i velassorterede
supermarkeder eller etniske grønthandlere.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin