
 
Det er rart med et godt og sundt mellemmåltid efter skole
eller job. Disse delikate og sunde kager kan alle lide • Havregryn er en god
jern- og niacin-kilde • Fuldkornsmel bidrager med fibre og B-vitamin.
Forberedelse 40 min. Tilberedning 15 min. pr. plade. 25 stk.
 
# Råvarer til Havrekager
4 dl fint rugmel 
½ tsk bagepulver 
2 dl havregryn 
½ dl kokosmel 
2 spsk vaniljesukker 
125 g smør eller margarine 
2 dl mørk farin 
1 æg 
2 spsk letmælk 
5 spsk hindbærsyltetøj 
1½ spsk flormelis 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Sæt ovnen på 175 °C. 
Beklæd to plader med bagepapir. 
 
2 Bland rugmel og bagepulver i en skål. 
Bland det med havregryn, kokos og vaniljesukker. 
 
3 Rør fedtstoffet luftigt med farinen. 
Pisk æg og mælk sammen og pisk det i farinblandingen. 
Vend de tørre ingredienser i, lidt ad gangen. 
Rør det til en jævn dej. 
 
4 Sæt toppe a 1 spsk dej på pladerne (se Tips & råd). 
Tryk en lille fordybning i hver kage. 
Læg ½ tsk syltetøj i hver fordybning (se Tips & råd). 
 
5 Bag hver plade 15 min. i ovnen. 
Læg bagepapiret med kagerne på en rist til afkøling. 
Pudr med lidt flormelis. 
 
Tips & råd
 
 
Form kagerne ved at tage en skefuld dej op med en ske. 
Form kagerne og læg dem med jævne mellemrum på pladen. 
 
 
Lav en fordybning i kagen med en melet finger. 
Læg syltetøjet i med en teske. 
 
Variation: Udelad syltetøj og erstat den med krymmel i
stedet. 
Drys det over lige inden pladen skal i ovnen. 
 
PR. KAGE: Energi: Kcal 121 = kJ 508 
Kulhydrat 17 g Protein 2 g Fedt 5 g (37%) Fibre 2 g