Logo

Hjemmebag ae ae ae

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hjemmebag ae ae ae


Opskriften på denne gode kringle med både remonce og æblefyld, giver to stænger og de kan fryses.

Arbejdstid: 1 time. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 15 min. Fryseegnet. 2 stænger à 6-8 stykker

 

#

25 g gær

1 dl mælk

1 æg str. L

2 spsk sukker

125g smør

250 g hvedemel

½ tsk stødt kardemomme

½ tsk salt

 

Remonce:

125 g blødt smør

75 g sukker

50 g farin

100 g revet marcipan

1 spsk stødt kanel

 

Fyld:

2 æbler

1 spsk citronsaft

50-75 g rosiner

 

Pynt:

æg til pensling

perlesukker

mandel- eller hasselnøddeflager til drys

*

 

SMULDR gæren ud i lun mælk, og tilsæt æg, sukker og blødt smør.

Dæk skålen løst, og lad det hvile ved stuetemperatur i ca. 30 min.

 

TILSÆT mel, kardemomme og salt, og ælt/rør dejen sammen den skal være lind og blød.

Lad den hæve tildækket i 30 min.

 

RØR remoncen sammen.

 

SKRÆL æblerne, og skær dem i små terninger. Vend dem med citronsaft.

 

VEND dejen ud på et meldrysset bord, og "virk" den forsigtigt op (se Tips).

Rul den ud til et rektangel på ca. 30x40 cm, og del den i 2 baner, ca. 12-15 cm brede.

 

SMØR dem langs midten med remonce, og drys med æbler og rosiner.

Fold dejen op omkring fyldet, klap stængerne flade med let hånd, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Lad dem hæve tildækket i 30 min.

 

VARM ovnen op til 225 °C varmluft.

Pensl overfladen med sammenpisket æg, og drys med sukker og mandel- eller nøddeflager.

Bag kringlerne 8 min.

Skru ned til 200 °C, og bag i yderligere 8-10 min.

 

TIPS: At virke dejen op betyder at man trækker/løfter dejens kanter ind mod midten, til dejen føles spændstig.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.369 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her