Logo

Klejner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klejner

 

Det kan vist lige nås - julebaget, altså. For de lækkersultne har vi her 2 opskrift på de klejner, som man ikke kan undvære til eftermiddagskaffen eller den julegløgg, som måske skal konsumeres i julen.

 

Klejner 1

# Ingredienser til 125 stk:

3 æg

250 g sukker

125 g smør eller margarine
¾ dl fløde

3 spsk cognac
500 g hvedemel

palmin/fedtstof til kogning

*

Fremgangsmåde:

Æg og sukker røres godt; smørret smeltes og tilsættes sammen med fløde og cognac.

Melet blandes i, og dejen æltes sammen.
Dejen hviler koldt ca. 1 time.

Udrulles tyndt og formes til klejner.

Klejnerne koges gyldne i varmt fedtstof og lægges på fedtsugende papir til de er kolde.

 

Klejner

 

Klejner 2

# Ingredienser:

500 g hvedemel
125 g sukker
125 g smør
1 tsk stødt kardemomme
¼ tsk hjortetaksalt
2 spsk letmælk
3 æg
fintrevet skal af 1 økologisk citron
palmin til kogning

 

Og så smager de godt til et glas solbærrom eller gløgg.


Klejner 

 


 


Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.453 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?