Logo

Klejner, sprøde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Klejner, sprøde


# Ingredienser

500 g hvedemel

175 g melis

125 g smør el. margarine (lettere at behandle med smør)

3 æg

2 spsk fløde

1 knsp hjortetaksalt

skal af 1 økologisk citron

palmin til at koge i


* Tilberedning 

Dejen hviler, udrulles tyndt, og skæres med kagespore i strimler, 2 cm bred, 8 cm lang, i midten af disse strimler lægges med kagesporen et snit, og herigennem snoes den ene ende af strimlen.

Klejnerne koges lysebrune i varmt palmin.

Optages og lægges på gråt papir.

Portionen bliver til ca. 120 stk. Behandles som småkager.

 

Klejner, sprøde

Husmødrenes kogebog, 1952

 

Klejner, sprøde

Julemanden med hjælpere kører hestevogn i Andelsbyen Nyvang ved Holbæk og når man kommer hjem fra det store julemarked bager mor sprøde klejner som i 1952.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (12 stemmer)
Siden er blevet set 2.994 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?







Effektiv reklame - klik her