Logo

Mariannes æblekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Mariannes æblekage

Billede venligst indsendt af Maja S. Andersen


# Ingredienser

200 g hvedemel
125 g smør eller margarine 
200 g sukker
2 æg
1½ tsk bagepulver 
1 dl mælk 
 
Fyld: 
2-3 store æbler 
kanel 
sukker
*

Tilberedning

Fedtstoffet blødgøres og røres sammen med sukkeret, hvorefter æggene tilsættes et ad gangen. 
Hvedemel, hvori bagepulveret er sigtet, tilsættes sammen med mælken og det hele røres til en ensartet masse. 
Halvdelen af dejen fyldes i en smurt og melet springform (ca. 24cm i diameter), og et lag tynde æbleskiver, som er vendt i kanelsukker, lægges på. 
Resten af dejen hældes henover og derefter anbringes der flere æblestykker med kanelsukker ovenpå. 
Bages på ovnens nederste rille ved 180 °C (svag varme) i ca 45 min.
Kages tages ud af formen når den er lidt afkølet og sættes til afkøling på en bagerist.




Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.233 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?