Logo

Matza - matzoth - usyret brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Matza - matzoth - usyret brød

Billede venligst indsendt af Merethe


#Ingredienser
720 g hvedemel
200 g smør
½ liter piskefløde

*Tilberedning  
Bland hvedemel, smør og fløde, ælt til det er blandet.
Pres det ud på en bageplade og bag ved ca 230 ºC i et kvarter eller til det er let gyldent.
 
Tips: Usyret brød har sin oprindelse fra dengang Gud førte israelitterne ud af Egypten.
De havde så travlt med at komme afsted, at de ikke tog sig tid til at lade brødet hæve, derfor benævnes det usyret (eller uhævet) brød.
Da ordren til afrejse blev givet, pakkede de hurtigt den ubagte brøddej i deres rygsække, og begav sig tværs over ørkenen.
Ørkenheden bagte brødet til flade Matzah.
Faktisk kan alle Kosher brødopskrifter bruges, så længe du ikke tillader dejen at hæve.
Man kan købe usyret brød i mange butikker i dag, det kaldes matzah, matso, matzos eller (flertal) matzoth.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.163 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her