
 
Brød med fyld: Hamburgers og indbagte pølser er populær mad
hos både børn og voksne, og så er det samtidig nem og prisrimelig mad. Her er en
opskrifter på hamburgerbrød. 
8-10 stk. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt: ca.
1 time. Bagetid: 15 min. Fryseegnet. 
#
50 g gær 
50 g smør eller margarine
1½ dl mælk 
1½ dl vand 
1 tsk salt 
500 g hvedemel (ca. 7 dl) 
mælk til pensling 
*
1. Smelt fedtstoffet og bland mælk og vand i. 
Smuldr gæren og opløs den i den lune væske. 
 
2. Tilsæt salt og halvdelen af melet. 
Rør det godt sammen. 
Ælt resten af melet i lidt ad gangen til dejen er blank og
smidig. 
Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i ½ time. 
 
3. Ælt dejen sammen og form den til en pølse som deles i
8-10 stykker. 
Form små runde brød som sættes på bagepladen beklædt med
bagepapir. 
Lad dem efterhæve i en halv time. 
 
4. Klem brødene lidt flade og pensl dem med mælk. 
Bag dem ved 225 °C i 12-15 min. 
Ved serveringen deles brødene og ristes let inden de lægges
sammen igen med en hakkebøf og garniture imellem.