Alletiders danske og nemme kage, der kan bages hele året: Omvendt
æblekage.
Til 6 personer Tilberedningstid: 1 time
#
4-5 æbler
1 citron
2 spsk melis
50 g smør
Dej:
160 g (2 dl) melis
150 g smør
2 æg
175 g (3 dl) hvedemel
1 tsk bagepulver
flormelis
piskefløde
*
1. Beklæd en springform med alufolie. (Ellers løber fyldet
ud).
Tænd for ovnen 190 °C.
2. Skræl æblerne og stik kernehuset ud.
Skær dem i tykke skiver, 2-3 af hvert æble.
Riv citronskallen fint.
Damp æblestykkerne i citronsaft og 1 dl vand i 2-3 min.
3. Rør 50 g smør og 3 spsk melis sammen.
Smør det ud i bunden af formen.
Læg de afdryppede æbleskiver tæt ved siden af hinanden i
formen.
4. Rør dejen sammen af sukker og smør, tilsæt reven
citronskal og æg.
Sigt mel og bagepulver i og rør det sammen.
Hæld dejen over frugten.
Bag kagen midt i den varme ovn i ca. 45 min.
Prøv med en tandstikker eller kagenål, om kagen er
gennembagt.
5. Lad kagen køle lidt i formen, inden den vendes ud på en
bagerist med bunden op.
Drys den med flormelis.
Serveres lun eller kold med flødeskum til.