# Ingredienser
Mørdej:
140 g fintmalet speltmel (hvedemel kan bruges, men spelt er bedre)
45 g sukker
½ æg
100 g smør
Fyld:
100 g mandler
1 ½ æg
65 g sukker
90 g blød nougat
80 g klaret smør
* Tilberedning
Mørdej:
Det bløde smør røres med sukker.
Bland hvedemel i og vend ægget hurtigt i.
Sættes koldt mindst en time.
Fyld:
Smut mandlerne og hak dem, skal ikke finmales.
Smelt smørret og lad afkøle.
Pisk æg og sukker luftigt, bland afkølet smør og mandler forsigtigt i.
Bages midt i ovnen ved 175 °C i 35-40 minutter eller ved 165 °C i varmluftsovn.
Topping:
Nougat skæres i skiver og lægges på den varme kage.
Når den er smeltet fordeles den forsigtigt på kagen og dernæst roteres kagen, så overfladen bliver jævn og blank. Pyntes med mandler.