Denne delikate cheesecake, med frugtkød fra passionsfrugten
og med herlig cremefraiche, får både familie og venner til at bede om mere. •
Mejeriprodukter med lavt fedtindhold indeholder stadig meget kalcium og fosfor.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 30 min. + afkøling. 12
stk.
# Råvarer til Passionsfrugt-cheesecake:
200 g digestive kiks
100 g blødt smør eller margarine
FYLD:
4 dl cremefraiche
2 æg
½ dl sukker
½ spsk vaniljesukker
5 passionsfrugter
GARNERING:
1 dl piskefløde
1 passionsfrugt
*
Fremgangsmåde:
1 Smuldr digestive kiks og bland dem med fedtstoffet, eller
findel kiks og fedtstof i en foodprocessor.
Pres massen ned i bunden af en springform, 23 cm i diameter.
Stil den i køleskabet i ca. 30 min.
2 Sæt ovnen på 175 °C.
Bland ingredienserne til fyldet.
Pisk cremefraiche, æg, sukker og vaniljesukker sammen i en
skål.
3 Del passionsfrugterne og tag frugtkødet ud.
Bland frugtkødet i fyldet.
Hæld massen i formen og bag i 30 min.
4 Placer cheesecaken på en rist og lad den svale af.
Lad den derefter stå på køl i ca. 2 timer.
Pisk fløden og sprøjt den på kagen.
Drys frugtkødet fra en passionsfrugt over. Server.
Tips & råd
Pres dejen ned i formen ved hjælp af bagsiden af en
spiseske, så får kagebunden en god og ensartet tykkelse.
Piskefløden skal være godt afkølet inden den piskes.
Det er også godt, hvis skålen som fløden skal piskes i er
kold, så bliver resultatet garanteret fint.
PR. STK.: Energi: Kcal 316 = kJ 1331
Kulhydrat 19 g Protein 4 g Fedt 25 g (71 %) Fibre 4 g