En pavlova er en skøn marengsbund med råcreme, mousse eller
flødeskum og friske bær eller frugt på toppen. Den stammer fra New Zealand
6-8 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 75 min.
Marengsbunde:
6 æggehvider
4 dl sukker
1 nip salt
1 tsk eddike
1 vaniljestang
Flødecreme
1 l piskefløde
2 spsk flormelis
1 lime, revet skal heraf
Fyld:
500 g jordbær
250 g hindbær
250 g blåbær
125 g brombær
125 g Ribs
3 kviste citronmelisse til pynt
*
Marengsbunde:
Forvarm ovnen til 150 °C
Pisk æggehviderne til de er stive og hvide
Tilsæt sukker, og salt lidt efter lidt
Tilsæt til sidst eddike
Pisk yderligere 7-8 min. til marengsen er glat og sej
På to stykker bagepapir tegnes der cirkler på ca. 25 cm i
diameter
Papiret vendes om og marengsen smøres på
Bag hver marengsbund midt i ovnen i ca. 1 time til de er
gyldne og luftige
Flødecreme:
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem grundigt
sammen med flormelis, så alle klumper er opløst
Kom vaniljesukkeret i fløden og pisk fløden til en let skum
Riv lime og vend limeskal i flødecremen
Skyld bærrene og skær jordbær i kvarte
Fordel halvdelen af cremen på den ene marengsbund, og fordel
⅓ af bærerne herpå
Læg den anden marengsbund ovenpå, og fordel flødecreme og
bær herpå
Pynt med små blade af citronmelisse