
 
Lav din egen, hjemmelavede hvidvinsgelé - nemt og enkelt med
madABC og denne dejlige opskrift.
4 personer. Arbejdstid:
45 min. Koge/køletid: ca. 2 timer
 #
½ liter hvidvin (fx
sauvignon blanc, gewürztraminer eller riesling) 
5 blade husblas 
2-3 spsk flormelis
(afhængig af vinens sødme) 
 
Vaniljesauce: 
1 stang vanilje 
2½ dl sødmælk 
50 g sukker 
6 æggeblommer 
2 tsk majsstivelse 
 
Tilbehør: 150 g
blandede bær (fx hindbær, brombær og blåbær) 
Pynt: citronmelisse 
*
 
Hæld hvidvinen i en
gryde, og varm den op til ca. 50 °C. 
Læg husblas i blød i
koldt vand i 5 min. 
Knug vandet ud af
husblasbladene, og rør dem i den varme vin, så de straks smelter. 
Smag til med
flormelis. 
 
Hæld vinblandingen i
4 portionsforme, og lad geléen stivne i køleskabet - det tager et par timer. 
 
Flæk vaniljestangen,
og skrab kornene ud. 
Kom dem i en gryde
sammen med den tomme vaniljestang, mælk og sukker, og giv det et opkog. 
Pisk æggeblommer og
majsstivelse sammen i en skål, og pisk lidt af den kogende mælk i. 
Hæld denne
æggeblanding tilbage i mælkegryden, og varm op under piskning, til saucen er
tyknet. Saucen må ikke koge, for så vil den skille. 
Si cremen over i en
skål, der står i et isbad. 
 
Vend vingeléerne ud
af formene (dyp dem evt. hurtigt' i en skål med varmt vand). 
Anret med friske bær
og citronmelisse, og server vaniljesaucen til. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin