Logo

Hvidvinsfromage med avocado og ristede mandler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvidvinsfromage med avocado og ristede mandler

 

Fromage er en dessert som mormor ofte serverede, måske som citronfromage, men denne dessert er anderledes, ny og rigtig spændende

4-5 personer. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 3 min. Køletid: ca. 2 timer.

#

1 dl hvidvin fx (Sauvignon Blanc, Gewürztraminer eller Riesling)

 

4 blade husblas

2 æggeblommer

100 g sukker

2½ dl piskefløde

Tilbehør:

2 modne avocadoer

2 sweetie eller grapefrugter

1 dl flormelis

50 g hele mandler

*

Lun hvidvinen i en gryde til ca. 50 °C.

Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min.

Knug vandet ud af husblasbladene, og rør dem i den varme vin, så de straks smelter.

 

Pisk æggeblommer og sukker til tykt skum.

Hæld den varme hvidvinslage i en stråle i æggeskummet.

 

Pisk fløden til let skum, og vend den straks i vincremen.

Fordel cremen i 4-5 portionsforme, og lad fromagen stivne i køleskab i et par timer.

 

Rist de hele mandler med skind gyldne på en tør pande ved svag varme.

Hak dem, og drys dem på fromagerne.

 

Server hvidvinsfromage med små stykker avocado blandet med stykker af sweetie og lidt flormelis.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 496 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?